DESONS

Sobre el so i altres temes

muntanya

Desmuntar discos durs

Capsa amb peces del desmuntatge d'un disc dur

L'altre dia vaig liquidar més d'una dotzena de discos durs que havien envellit i, per tant, amb poca capacitat. Abans vaig revisar que no hi quedés alguna relíquia d'arxiu que encara em pogués ser útil.

Les carcasses i molta ferramenta s'ho va endur un d'aquests nous drapaires ambulants i que van amb un carro del super ple de trastos de tota mena.

Per què van desaparèixer els drapaires? A cada barri n'hi havia, com a mínim, un. Podies anar-hi amb una pila de diaris i et donaven uns cèntims…

El que no vaig poder llençar són tot de peces internes dels discos durs, que tinc guardades en una capsa de cartró, amb les dimensions molt semblants a les d'una capsa de puros.

Són anelles, motorets, el braç que porta les puntes lectores, les plaques circulars metàl·liques (que són, pròpiament, el disc), etc.

Encara que els discos durs siguin de diferents marques comercials, el muntatge intern és molt semblant i hi ha elements gairebé idèntics. I alguns d’ells fortament imantats.

Com si fossin éssers vius, em costava d'imaginar que alguna premsa destructora ho xafés i deformés tot, tant ben fets com estan, i tant polits i lluents!

I aquí es quedaran, en aquesta capsa de cartró, fins al proper intent de buidar de trastos la meva estància.

< tornar a ALTRES