DESONS

Sobre el so i altres temes

muntanya

El so imaginat

El so imaginat (instal·lació d'Edu Comelles)

El so imaginat és el més potent i suggeridor.

Aquesta és la divisa del meu anterior blog, Quadern de Sons.

Ara, l'incansable Edu Comelles, l'ha incorporat en una instal·lació a l'antic safareig públic de la Reguereta, a Balaguer, on hi serà fins el diumenge 16 d'octubre.

El so imaginat (instal·lació d'Edu Comelles)

Llegint a la web d'en Comelles:

A partir de dues cites textuals de, per una part, Ricard Casals Alexandri per l'altra, R. Murray Schafer, la instal·lació convida el públic a escoltar de manera crítica els contextos sonors que ens envolten.

En espais com la Reguereta aquest context sonor forma part del relat del mateix lloc: la remor de l'aigua, les esquitxades, les converses, l'esforç de la tasca, el degoteig de la roba estesa, teixeixen el record de fets passats encara presents en la memòria col·lectiva de la ciutat.

Igualment, a partir d'aquesta instal·lació, l'artista també pretén reflexionar sobre la preservació del patrimoni immaterial sonor dels llocs, i com aquest és capaç de reflectir-ne la identitat al llarg del temps.

Edu Comelles s'ha arriscat al posar-me al costat de Murray Schafer, el pare del concepte de paisatge sonor!

El so imaginat (instal·lació d'Edu Comelles)

Mil coses trobareu d'en Schafer. Segur, no té pèrdua. És un nom cabdal en el món del so.

D'en Comelles: doneu una ullada a la seva web i als seus àlbums a Bandcamp. A mi m'agrada molt el seu treball Aquí llega el invierno.

(Les 3 fotografies de la instal·lació són de la web de l'Edu Comelles)

< tornar a ESCRITS